Nikolas
Lestaeghe

Nikolas – °6 december (!) 1988 – ging naar school in de polders, zat op karate en bouwde boomhutten. Hij fietste door zijn dorp, bezocht Alice - de buurvrouw - en kreeg van haar de 'lekkerste radijzen van de wereld'. Later had hij een brommer en een kat. Vandaag woont hij in een burcht in Brussel, en over vier jaar wil hij een earthship bouwen. Nikolas houdt niet van de geur van pindakaas, maar (van) zijn lief wel.

Nikolas Lestaeghe studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten in Brugge en volgde daarna Dramatische Kunsten (regie) aan het Rits in Brussel.

Steeds blijft Nikolas zoeken naar een manier om via zijn persoonlijke verhalen een universeel verhaal te vertellen. Meestal staat hij mee op de scène; zo probeert hij zijn universum kracht bij te zetten en eventuele acteurs mee te nemen in zijn verhaal.

Met ‘Manita’ stond Nikolas op Theater Aan Zee 2011 en Vama Veche 2011, met ‘De Republiek Der Dromen’ in ‘De Zomerbibliotheek’ van Comp. Marius op de Zomer van Antwerpen. Hij speelde bij 4Hoog, samen met Ilse De Koe, zijn voorstelling ‘HUT’, die door België en Nederland reisde, en werkte hij aan ‘De loopgravenoperette’, een stuk over de betekenis van WO I voor de mens vandaag, in het kader van ‘GoneWest, reflections on the Great War’.

Hij is ook mede-oprichter van het Brusselse kunsenaarscollectief K.A.K., een nomadisch verbond van knutselaars. Binnen K.A.K. voert hij vooral zijn onderzoek. Ook bij Kunstenwerkplaats Pianofabriek voert hij vaak vooronderzoek voor producties. Momenteel werkt hij er aan een nieuw project over Chernobyl.

Abonneer je op Nikolas’ onregelmatige nieuwsbrief 

Dank je wel! We hebben je adres ontvangen.

Oops! Something went wrong while submitting the form :(